b) 85km

c) 90 km

d) 92km

a) 8 mins

b)9mins

c)12mins

d)32 mins

a)720

b)360

c)144

d) 48

__Directions:__**Each of the questions below consists of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and give answer-**

a) If the data in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.

b) If the data in both the statement I and II together are necessary to answer the question.

c) If either of the data in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.

d) If the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question

e) If the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question

(i) There are 11 students who are in literary and fine arts but not in debating

(ii) There are 40 students in the debating club

## Answers:

#### 1)

Let t be the time in hours after 5.00 am when the trains meetTherefore distance covered

100 *t = 120 * (t-2)

T=12 hours

I.e. the trains meet at 5pm till then the man cycles for 17 hours

Distance covered by the man =5*17=85 km

**b (85kms ) is the right answer**

#### 2)

Let pipe B be turned off after x minutesPart filled in x minutes = x ( 1/36 + 1/48) = 7x/144

Part filled in 24-x minutes = (24-x) / 36

7x/144 + 24-x/36 = 1

**X=16 minutes , hence ( d) is the answer**

#### 3)

We have six letters of which two are vowels. There are three even places where we can put two vowels in 3 * 2 ways = 6 waysRemaining four places can be filled in 4*3*2*! = 24 ways

Hence, the number of words = 6*24 = 144 ways .

**Hence (c ) is the answer**

## 0 Comments